V&F: V Stopičah športno-dobrodelno za Alena

V&F: V Stopičah športno-dobrodelno za Alena

-
1 3138

Športno društvo Stopiče je pripravilo turnir v nogometu in košarki ter večerno tekmovanje v vlečenju vrvi, vse skupaj so popestrili z glasbo. Celotni izkupiček pa bo društvo namenilo njihovemu prijatelju Alenu Novaku, ki je zbolel za izredno redko  boleznijo. V Evropi je za Gerstman-Straeussler-Scheinkerjevim sindromom (GSS) trenutno zbolelo deset ljudi, med njimi tudi Alen. Ta prijetni 23-letni mladenič je poln energije, ki ne jamra, ampak življenje glede s pozitivne plati. Z Alenom smo se pogovarjali. Junak, ki kaj!

23-letni Alen z Dolnje Težke Vode je bil še pred dobrim letom dni poln idej, energije in življenjskega elana. Nato pa je zbolel za Gerstman-Straeussler-Scheinkerjevim sindromom (GSS), izjemno redko obliko prionske bolezni, ki je posledica genske okvare. Čeprav po ocenah za njo zboli od 1 do 10 ljudi na 100 milijonov, jo Novakovi in njihova širša družina zelo dobro poznajo, za njo je namreč pred devetimi leti umrla njegova mama Bernarda, le da takrat sploh niso vedeli, da jo pravzaprav ima. Zaradi redkosti so jo diagnosticirali šele po njeni smrti, do takrat pa je vseh sedem let, ko je počasi pešala, veljalo, da ima multiplo sklerozo.  Zdravila za bolezen ni. ​

Vsaka bolezen posamezniku obrne življenje na glavo, še toliko bolj mlademu človeku, ki se je komaj osamosvojil od staršev, izoblikoval svoje življenjske cilje in tako rekoč začel živeti. Polnemu energije, idej, življenjskega elana. A Alen se kljub slabim odzivom uradne medicine, ki je od njegovega primera dvignila roke, ne da. Z močno voljo do življenja in upanjem na ozdravitev, si z alternativnimi metodami zdravljenja lepša vsakdan. Alternativno zdravljenje je njegovo edino upanje, ki mu lajša bolezenske simptome in ga s psihološkega vidika navdaja z energijo ter mu riše nasmeh na obraz v še tako težkih trenutkih. Poslužuje se ga vsakotedensko, v različnih krajih Slovenije, kar zanj in njegovega očeta predstavlja težak finančni zalogaj. A stanje se iz dneva v dan slabša in le vprašanje časa je, kdaj bo tudi Alen potreboval drage medicinske pripomočke, ki mu bodo lajšali življenje. ​Ves zbrani denar na turnirju bo namenjen Alenovemu zdravljenju.

Za pijačo in hrano bo poskrbljeno s strani naših članov! V večernih urah (20.00) sledi zabava z živo glasbo!
Honorarju so se odpovedali Ansambel Grubar, Ansambel Boršt, Žuta minuta in plesni skupini Numarea in Country Koral.​