V&F: Vetrovna, ledena in s snegom

V&F: Vetrovna, ledena in s snegom

-
0 367

Tako lahko na kratko opišem prehod izrazite hladne fronte. Če je bilo še okoli polnoči na JV Slovenije 13 stopinj Celzija, se je že čez slabo uro začelo vetrovno dogajanje. Zapihal je okrepljen veter. Sledil je dež, tudi nevihta z ledenimi zrni in malce pred 5. uro zjutraj so tudi nižine dosegle snežinke. Tako za vzorec. Medtem pa je v gorah zapadlo od 20 do okoli 50 cm snega. Bolj beli so tudi Gorjanci.

Zaradi velike količine padavin so spet polni potoki, ki se zlivajo v reke. Z Gorenjske in Primorske poročajo o težavah z meteorno vodo.

Danes bo oblačno. Padavine bodo oslabele in dopoldne od severa postopno ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, v vzhodnih in severnih krajih pa severni veter. Temperature bodo od 0 do 6, na Goriškem in ob morju okoli 8 °C. Ponoči se bo zjasnilo, po kotlinah osrednje Slovenje bo nastala megla. Burja na Primorskem bo ponehala.

Jutri bo pretežno jasno. Ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do -7, v krajih s snežno odejo okoli -10, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 1 do 7, na Primorskem okoli 10 °C.

OBETI
V torek bo sprva precej jasno z mrzlim in po nižinah meglenim jutrom. Sredi dneva in popoldne bo oblačnost od zahoda naraščala. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. V noči na sredo bodo zahodno Slovenijo že zajele padavine. V sredo bo oblačno, padavine se bodo razširile nad večji del države. V severnih krajih bo lahko snežilo do nižin. (arso)