V&F: Vetrovno z vetrolomi

V&F: Vetrovno z vetrolomi

-
0 109

Popoldne bo na vzhodu delno jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Predvsem v zahodni Sloveniji bo občasno deževalo, suho bo ob morju. Krepil se bo jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16, na vzhodu do 22 stopinj C. Veter je že povzročil nekaj težav.

Ob 13.27 uri je v Drašičih (Metlika) pod sunki vetra klonilo drevo, ki je padlo na cesto. Gasilci PGD Drašiči so drevo razžagali, odstranili in počistili cesto. Veter v sunkih presega hitrost 50 km/h.

Ob 11.00 je močan veter podrl tri drevesa na cesto Obrež–Šalovci v občini Središče ob Dravi. Eno drevo je pri padcu poškodovalo elektro vode. Gasilci PGD Obrež so drevesa odstranili s cestišča, popravilo elektro napeljave so opravili delavci Elektra Maribor.

Jutri bo v vzhodnih krajih še deloma jasno in večinoma suho. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno z občasnim dežjem. Pihal bo zmeren jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13, najvišje dnevne od 12 do 19, na vzhodu do 22 stopinj C.

OBETI
V četrtek in petek bo večinoma oblačno. V četrtek se bodo padavine okrepile in od zahoda razširile proti vzhodu. V petek čez dan bodo postopno slabele. Oba dneva bo ponekod pihal jugozahodnik, ob morju okrepljen jugo. (arso)