V&F: Vreme za zjokat, sneg, snegolom

V&F: Vreme za zjokat, sneg, snegolom

-
0 346

Hladna fronta je poskrbela, da si bomo letošnji praznični dan dobro zapomnili. V večjem delu Slovenije se je pošteno ohladilo in marsikje je snežilo. Pozno popoldne so padavine zajele tudi Dolenjsko. Najprej je okoli 16. ure začela padati sodra, kasneje pa je začelo snežiti. Ohladitev in padavine pa bodo po vsej verjetnosti prizadele marsikatere vrste sadnega drevja, vinograde in še kaj. S 15 stopinj smo v nekaj urah padli na ničlo.

Pod težo snega pa lahko pričakujemo več polomljenih dreves. V četrtek zjutraj bodo najnižje jutranje temperature od -2 do 3, na Primorskem okoli 6 stopinj. Čez dan bo pretežno oblačno, v severovzhodni Sloveniji bo povečini suho, drugod bodo občasno še rahle padavine. Meja sneženja se bo dvigala. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem do 15 stopinj C.

OPOZORILO
Zaradi velike količine novega snega se predvsem na območju Julijskih Alp povečuje nevarnost snežnih plazov, ki bo jutri velika (4. stopnja). Zvečer, ponoči in v četrtek zjutraj bo snežilo precej nizko. Moker sneg lahko lomi veje.

OBETI
V petek in soboto bo v zahodni Sloveniji občasno delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo. V petek bo na Primorskem pihala šibka burja. V nedeljo bo deževalo. Še bo hladno za ta čas.