V&F: Vsaj do nedelje suho

V&F: Vsaj do nedelje suho

-
0 144

Pretoplo in suho vreme se nadaljuje. In kot vse kaže na JV Slovenije padavin ne bo vse do nedelje. Do takrat pa bo večinoma jasno in zelo toplo, s temperaturami do 20 in več stopinj Celzija.

V sredo bo večinoma oblačno, na vzhodu pa bodo tudi sončna obdobja. Predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, najvišje dnevne od 13 do 17, na vzhodu do 20 stopinj C.

V četrtek bo na zahodu večinoma oblačno, predvsem dopoldne bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije še občasno rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo jugozahodni veter. V petek bo sončno.

Od sobote do ponedeljka bo nad zahodno in deloma srednjo Evropo območje visokega zračnega tlaka s središčem nad Britanskim otočjem, v jugozahodni Evropi in vzhodnem Sredozemlju pa ciklonsko območje. Od torka do četrtka se bo nad Alpami in srednjo Evropo krepilo območje visokega zračnega tlaka.

V soboto bo večinoma sončno in toplo, v nedeljo pa predvidoma oblačno s padavinami in jugozahodnim vetrom. Od ponedeljka dalje kaže na večinoma suho vreme. Nekoliko hladneje bo. (arso)