V&F: Za praznike pri nas

V&F: Za praznike pri nas

-
7 906

Pred nami so prazniki in številni že imate načrte, kje in s kom jih boste preživeli. Zagotovo pa vas je tudi nekaj, ki še ne veste, kako in kje med prazniki. Za štefanovo Vas Društvo Machova dediščina pod Gorjanci, 26. decembra, vabi na čarobni božično-novoletni pohod po Machovi poti. Med drugim boste lahko občudovali domače jaslice, ki so jih izoblikovali domači mojstri in prav posebna božična drevesa. Nekaj utrinkov vam ponujamo že danes, sicer pa se prijavite na pohod do petka, 23. decembra, na telefonski številki 040 496 458 (Melita) ali e-naslovu: drustvo.mdg@gmail.com. Prijavite se lahko posamezniki ali skupine.

Start pohoda bo ob 13. uri pri Amigo baru na Malem Slatniku, kjer je v zadnjem delu dvorišča na voljo veliko parkirišče. Pohodniki, ki učno pot že poznate, si boste lahko smer in dolžino pohoda prosto izbrali. Za tiste, ki poti še ne poznate in bi o njej želeli izvedeti kaj več, bo organiziran voden pohod po poti ob vznožju Machovega hriba do Sotočja treh studencev na Velikem Slatniku, kjer domačini pripravljajo lesene jaslice v naravnem okolju. Tu bo za vse pohodnike pripravljeno tudi okrepčilo. Udeležba je brezplačna, dobrodošli pa so prostovoljni prispevki za namen opreme, označevanja in vzdrževanja Machove učne poti.

 • Veliki Slatnik – Potov Vrh – Mali Slatnik so vasi kjer živijo prijazni in zanimivi ljudje, ki so ustvarili čarobno in zanimivo Machovo učno pot za vse, ki si želijo prijetno druženje za dušo in telo. Pridite ne bo vam žal. Se vidimo na božično novoletnem pohodu 26. 12. ob 13. uri na Malem Slatniku pri “Amigotu.”

  • Zelo lepo! Škoda , da mi je smrt moža prekrižala pot, katero bi tudi on zelo rad prekoračil! Lepo se imejte!

  • Ga. Slavka zelo mi je žal, da se je to zgodilo mnogo prezgodaj. Ko pridete domov, lahko gremo tudi v njegov spomin. Bodite dobro in pazite nase.

  • Jožica Luzar zelo bom vesela, če bi se to res zgodilo! Knjigo o tej poti že imam-zelo lepa! Se vidimo!

 • Luka Pekolj lej koji bolder!!

 • Schade, wäre gerne dabei! Nächstes Jahr!

  • cvichekbrother

   Henne!