V&F: Začetek meteorološke pomladi v belem

V&F: Začetek meteorološke pomladi v belem

-
2 134

Za nami je pust in danes je pepelnična sreda, s tem pa začetek 40-dnevnega posta, vse do velike noči. Prvi marec pa je tudi začetek meteorološke pomladi. Pa vendar je zima še enkrat pokazala, da še ni rekla zadnje. Marsikje je ob prehodu fronte snežilo. In kolikor hitro je sneg prišel, toliko hitreje ga je pobralo. Razen nekoliko višje, kjer ga je zapadlo okoli 10 cm.

Dopoldne bodo padavine od severa ponehale, delno se bo zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Popoldne bo možna kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13 stopinj C.

Jutri bo delno jasno, predvsem ponekod na Notranjskem in Primorskem tudi zmerno oblačno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah lahko megleno. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, na Primorskem okoli 5, najvišje dnevne od 10 do 16 stopinj C.

OPOZORILO
Predvsem v južnih in zahodnih Julijcih je velika nevarnost snežnih plazov (4. stopnja).

OBETI
V petek bo pretežno oblačno, predvsem v vzhodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. V soboto bo na zahodu države pretežno oblačno, občasno bo deževalo, drugod bo delno jasno. Oba dneva bo pihal jugozahodni veter. (arso)