V&F: Začetek tedna s 30°C

V&F: Začetek tedna s 30°C

-
1 204

Teden bomo začeli z jasnim vremenom. Čeprav je noč kratka, se v teh dneh še uspe precej ohladiti. Najbolj sveže bo na Gorenjskem, okoli 7 stopinj, drugje po Sloveniji bo od 10 do 12 stopinj, najtopleje bo ob morju 14 stopinj Celzija.

Ponedeljek bo suh, a ne povsem jasen. Občasno bo na nebo nekaj več visoke, prosojne oblačnosti, ki pa sonca in tudi nas ne bo preveč motila. V popoldanskem času bo zapihal južni veter, ki bo temperaturo dvignil še nekoliko višje kot danes. In začetek novega tedna bo zelo poleten. Na Primorskem bodo temperature okoli 28 stopinj, na Gorenjskem dve stopinji manj, medtem ko bo od osrednje Slovenije in v vzhodni polovici Slovenije že prvih 30 stopinj letos.

Torek se bo začel z jasnim vremenom, čez dan in popoldne bo nekaj oblačnosti, a prevladovalo bo sončno vreme. V večjem delu Slovenije bo še brez padavin, medtem ko lahko na SZ Slovenije že nastanejo posamezne nevihte. Zjutraj bo okoli 12, čez dan 30 oz. še kakšno stopinjo topleje. Tudi sredino dopoldne bo še precej jasno, sredi dneva in popoldne pa bodo zlasti v severni polovici Slovenije nastajale plohe in nevihte, nekatere bodo spremljali močnejši nalivi. Poletno vreme s popoldanskimi plohami in nevihtami bo tudi v četrtek, čez dan bo malce manj vroče, a še vedno toplo.