V&F: Zasnežena in zimsko idilična Dolenjska

V&F: Zasnežena in zimsko idilična Dolenjska

-
2 914

Kot je bilo napovedano je Slovenijo pobelil sneg. Res da ne povsod. Ponekod pa ga je zapadlo od 10 do 20 cm. Rok Nosan nam je poslal posnetke prve letošnje snežne idile iz Ribnice na Dolenjskem. In kot lahko vidimo, so se nekateri snežne idile zelo razveselili. Uživajte Vsi, ki imate radi zimo. 😉

Čez dan bodo padavine od severovzhoda slabele in do noči, razen na jugu države, večinoma ponehale. Pihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem močna burja. Temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem do okoli 8 stopinj C.

Jutri bo sprva oblačno. Ponekod na jugovzhodu bo dopoldne občasno še rahlo snežilo ali deževalo, drugod bo suho vreme. Čez dan se bo predvsem na zahodu delno zjasnilo. V vzhodnih krajih bo še pihal okrepljen severni veter, ki bo popoldne oslabel, na Primorskem pa bo pihala zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na severozahodu do -4, na Primorskem okoli 7, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem do 12 stopinj C.

OPOZORILO
Na Primorskem bo pihala močna burja z najmočnejšimi sunki med 100 in 140 km/h.

OBETI
V sredo in četrtek bo suho. Na Primorskem bo v sredo še pihala zmerna do močna burja, ki bo v četrtek postopno slabela. Hladno bo. (ARSO)