V&F: Zaspal in z AC, tudi drugi s ceste, tretji omahnil

V&F: Zaspal in z AC, tudi drugi s ceste, tretji omahnil

-
2 1480

Tudi nedelja se je na JV Slovenije začela z nesrečami. Prva se je zgodila na delovišču v novomeški Ločni, ko je delavec omahnil z gradbenega odra. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Nm so poškodovanega delavca oskrbeli na kraju dogodka in ga odpeljali v SB Novo mesto.

Ob 10.06 uri je v naselju Radovica, občina Metlika, osebno vozilo zapeljalo preko opornega zidu in se prevrnilo tri metre globoko. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Metlika so poškodovano osebo oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto. Za pomoč ponesrečencu je bila aktivirana tudi ekipa Enote helikopterske nujne medicinske pomoči s helikopterjem Slovenske vojske, vendar zaradi megle niso mogli prileteti v Metliko.

Tretja nesreča se je zgodila okoli 11.30 ure na dolenjski avtocesti med Mirno Pečjo in Karteljevim, v smeri Novega mesta. Po neuradnih podatkih naj bi voznik kombija, avstrijskih tablic, najverjetneje zaspal in trčil v odbojno ograjo. Pri tem naj bi poškodoval kar 22 ograj in s kombijem zapeljal z avtoceste. K sreči v nesreči ni bilo poškodovanih. Je bilo pa veliko dela za uslužbence Darsa in gasilce GRC Novo mesto, saj so morali vozilo z dvigalom dvigniti in ga postaviti na stransko in zelo ozko cesto. Vozni pas na avtocesti je bil zaprt vse do 14. ure.