V&F: Zimski športni dan Krke

V&F: Zimski športni dan Krke

-
0 1236

Novomeška Krka d.d. je že tradicionalno pripravila zimski športni dan v Kranjski Gori. Krkin Trim klub skrbi za pestro športno udejstvovanje zaposlenih krkašev. Tako so se danes pomerili na veleslalomski preizkušnji, kjer se je v različnih starostnih kategorijah pomerilo okoli 300 krkašev. Še bolj zgodnji so bili pohodniki. Sto se jih je odpravilo v Krnico in nazaj.

Poleg uspehov na tekmah in športne dejavnosti je najpomembneje to, da zaposleni s tem gradijo dobre odnose, s skrbjo za zdravje pa krepijo Krkine vrednote in so zgled ostalim sodelavcem in širši družbeni skupnosti.

Krkina rekreativna tekmovanja in rekreacije se odvijajo skozi celo leto, z udejstvovanjem pa zaposleni prispevajo k zbiranju točk za posamezni sektor. Sektor z največ zbranimi točkami v enem letu na poletnem športnem dnevu, ki je vrhunec vseh Krkinih športnih aktivnosti, prejme posebni pokal za množičnost udeležbe.

V Krki so ponosni, da je organizirana športna rekreacija med zaposlenimi prisotna že več kot štiri desetletja. Pri razvijanju športne dejavnosti zaposlenih ima glavno vlogo Trim klub Krka, ki je imel v letu 2018 kar 2280 članov. Njegove dejavnosti so usmerjene v skrb za redno športno rekreacijo zaposlenih, organizacijo tekmovanj in srečanj ter nastopov Krkinih športnikov na prireditvah zunaj podjetja.

 Redne tedenske vadbe se udeležuje več kot 2000 krkašev. Povečevanje udeležbe v zadnjih letih je predvsem posledica ozaveščenosti o pomenu redne telesne vadbe za zdravje ter raznolikosti in obsežnosti ponudbe rekreacije, primerne za vsa življenjska obdobja.

 Vse dejavnosti potekajo po strokovnim vodstvom Krkinih in zunanjih sodelavcev. Krkaši se redno udeležujejo rekreativnih tekmovanj tudi drugod po Sloveniji. Udeležujejo se tudi delavskih športnih iger v Novem mestu, kjer dosegajo najvišja mesta, v skupni uvrstitvi pa Krka praviloma zasede prvo mesto.

Na koncu so nagradili najboljše tri v vsaki kategoriji. In med drugim razglasili tudi najuspešnejšo družino. To je letos postala družina Fortuna, saj so prav vsi člani družine na smučanju osvojili odličja. Nekaj podobnega jim je uspelo že lani.

Za odlično progo, ki je navzlic toplemu vremenu zdržala vse do zadnjega smučarja, so pripravili člani Smučarskega društva Krka Rog.