VIDEO: 3. Novomeška scena–festival, kjer ne manjkaš

VIDEO: 3. Novomeška scena–festival, kjer ne manjkaš

-
0 116

Na Vrtu San Sebastian v centru Novega mesta bo to sobotov znamenju 3. Festival novomeške glasbe – NOVOMEŠKA SCENA. Novo mesto, bogato z zgodovino pop in rock glasbe, ponuja nepozaben večer z izrednimi novomeški glasbeniki.

Osrednji termin bo namenjen novomeškemu kitaristu Jerneju Zoranu, ki se bo predstavil s svojo novo zasedbo, skupino Ministrstvo resnice. Jernej z ekipo bo pripravil celovečerni koncert, s predstavitvijo albuma Romeo, Julija in tatovi sonca, ki ga je izdal pred nekaj meseci.

Večer bo odprl Roman Zupančič, Novomeščan, ki že leta živi in ustvarja v Kočevju. Romana nekateri poznajo pod imenom Gaber Brin, spet drugi kot frontmana skupine Zadnji taxi. Napisal je preko 100 skladb, slišite jih lahko v njegovi izvedbi, ali v izvedbi drugih pevcev, ki jih bilo kar petindvajset. Med drugim še vedno razvaja najmaljše z enim najbolj zanimivih in iskrenih muziklov pri nas ‘Te nore mravljice.’ Roman je sodeloval tudi  festivalu Slovenska popevka in na EMI. Med najbolj znane njegove skladbe sodita skladbi Dež in Šihtarska.

Na sobotnem festivalu bo nastopil tudi duo DžeMN, ki ga sestavljata Jasmina Grčar in Marko Verbič, oba člana nekdanje novomeške zasedbe Otium. Tako bomo ta večer lahko slišali nekaj uspešnic te zasedbe, ki je imela pred leti v Novem mestu in širše precej oboževalcev.

Sledila nova novomeška zasedba Barska muha, ki jo sestavljajo sami prekaljeni novomeški glasbeniki: Primož Moškon (kitara, vokal), Matevž Maznik (kitara, vokal) in Mitja Bukovec (vokal, klaviature). Skupina se je ‘U KUP DALA” letos, posnela nekaj pesmi in imela že nekaj nastopov, ter povsod navdušila. V tem obdobju so posneli tudi tri pesmi: Drobne stvari, Košček sanj in Lutke na vrvici.

Organizatorji napovedujejo ponovno prijeten novomeški večer, že pa se veselijo prihodnjega leta, ko bodo novomeško sceno z nastajajočimi albumi, kot obljubljajo, obogateli mlajši glasbeniki.