VIDEO: Do srede po starem, potem jasnina

VIDEO: Do srede po starem, potem jasnina

-
0 75

Nad Evropo vrtinčijo trije cikloni, ki bodo do srede še naprej skrbeli za nestanovitno vreme. Ponekod bo deževalo, spet drugje snežilo. Tudi v Sloveniji bomo deležni enega in drugega.

Ponedeljek se bo začel s spremenljivo do pretežno oblačnim vremenom. Občasno se bodo nastajale krajevne padavine, deloma plohe ali posamezne nevihte. Predvsem na Gorenjskem in Severnem Primorskem bo snežilo, na nadmorski višini 800 metrov, lahko tudi nižje. Najnižje jutranje temperature bodo na JV Slovenije okoli 2 stopinji, podobna temperatura bo v večjem delu Slovenije, medtem ko bo do 2 stopinji pod ničlo na Gorenjskem, topleje pa na Primorskem, kjer bo okoli 6 stopinj C.

Tudi čez dan bo oblačno z občasnimi padavinami. Zapihal bo šibak severovzhodnik, na Primorskem veter južnih smeri. Zaradi vetra bo nekoliko hladneje. V večjem delu Slovenije bo okoli 6 stopinj, na Gorenjskem 2 stopinji, na Goriškem do 8 in ob morju do 12 stopinj C.

V torek bo še nestalno vreme z občasnimi padavinami, deloma plohami. V sredo bo sprva bolj oblačno, zjutraj so ponekod še možne rahle padavine. Čez dan se bo delno razjasnilo. V četrtek kaže na pretežno jasno vreme. Prav tako tudi do konca tedna. Topleje bo, z dnevnimi temperaturami od 10 do 15 stopinj Celzija.