VIDEO: Drobnica na nebu – napoved sončnih dni

VIDEO: Drobnica na nebu – napoved sončnih dni

-
0 254

Drobnica na nebu oz. oblaki, ki jim rečemo tudi ovčice, so znak oz. napoved stabilnega in sončnega vremena. Tako bo vsaj do konca tedna oz. do sobote.

Ponoči bo sprva še večinoma jasno. Proti jutru se bo v zahodni polovici Slovenije oblačnost nekoliko povečala, zato bo jutro na Primorskem in Notranjskem le deloma jasno, povsem sončno jutro pa bo na vzhodu države.

Ponedeljkove jutranje temperature bodo podobne današnjim, marsikje bo za kakšno stopinjo topleje.++ Najbolj ob morju, kjer bo 17 stopinj, najmanj bo na Gorenjskem, kjer bo 9 stopinj. V večjem delu Slovenije bo od 12 do 14 stopinj Celzija, toliko bo v osrednjem delu Slovenije.

Dopoldne bo prevladovalo sončno vreme, v popoldanskem času pa bo kar nekaj oblakov. V severni Sloveniji lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha, a več kot nekaj kapljic ne pričakujemo. Zvečer se bo zjasnilo. Dnevne temperature bodo visoke, a jutri bomo še ostali pod 30 stopinjami. 29 stopinj bo na Primorskem. Vse od Pomurja do Bele krajine, Ljubljane, Koroške in Štajerske pa bo do 28 stopinj. Nekoliko manj bo na Gorenjskem, 24 stopinj Celzija.

Vreme bo v naslednjih dneh odlično tudi za obisk gora in morja. Slovensko morje ima 26 stopinj Celzija.

Torek bo najbolj sončen dan prihodnjega tedna, tudi čez dan bo na nebu zelo malo oz. nič oblakov. Zjutraj bo 14 stopinj, popoldne okroglih 30. V sredo bodo temperature še za stopinjo ali dve višje, čez dan bo nebu že nekaj kopastih oblakov. V severni Sloveniji bo nastala kakšna nevihta. V četrtek zjutraj in dopoldne bo sončno, čez dan pa delno oblačno in večinoma suho. Zjutraj bo 16, čez dan pa malce nad 30 stopinj. Vroč bo tudi petek, v soboto pa nas bo zelo verjetno dosegla izrazita hladna fronta, ki bo prinesla dobrodošle padavine.