VIDEO: Hud padec Tima Gajserja, zlom čeljusti

VIDEO: Hud padec Tima Gajserja, zlom čeljusti

-
3 1219

Čez dva tedna se v Argentini začenja nova motokrosistična sezona, najverjetneje brez slovenskega šampiona. Tim Gajser je na pripravljalni tekmi v italijanski Mantovi grdo padel in obležal v nezavesti. Italijanski mediji poročajo, da so ga morali nemudoma odnesti na nosilih in zdravniško oskrbeti pred potjo v bolnišnico. Po prvih informacijah ima Tim dvakrat zlomljeno čeljust. Operacija je neizbežna, poseg bo v tri ure trajajoči operaciji opravil kirurg specialist v bližnji bolnišnici.

Z AMZS-ja so sporočili: 

Žal pa se za Gajserja dirka, ki je služila predvsem za trening in zadnji preizkus pred začetkom svetovnega prvenstva, ni iztekla po načrtih. Po sicer zelo dobrem začetku, ko je uspešno sledil vodilnemu Italijanu Antoniu Cairoliju, ga je v drugi polovici dirke po skoku z velike višine pribilo k tlom, zato je z glavo močno udaril v krmilo motorja in nezavesten obležal na progi. Nesrečnega Gajserja so takoj odpeljali na pregled v bližnjo bolnišnico. Izkazalo se je, da je utrpel dvakratni zlom čeljusti.

»Ne morem dojeti kaj se je sploh zgodilo in kakšno smolo je imel Tim. V tem trenutku nam je zelo težko. V bolnici so poklicali specialista, ki bo Tima nocoj operiral,« je povedal Timov oče in trener Bogomir Gajser in dodal, da bo operacija trajala predvidoma tri ure. Po Gajserjevih besedah Tim drugih hujših poškodb k sreči ni utrpel, več pa bodo pokazale nadaljnje preiskave.

(foto: FB MXBars)

Speriamo bene per Tim Gajser #243☹️☹️☹️Al link Results Races INTITA Motocross:https://www.mxbars.net/128895

Objavil/a MxBars.net dne 18. februar 2018