VIDEO: Izredne razmere na JZ Srbije

VIDEO: Izredne razmere na JZ Srbije

-
0 62

Z jugozahoda Srbije poročajo o izrednih razmerah. Območje so zajele obilne padavine. Narasle reke so že začele poplavljati. Evakuirali so najmanj 100 prebivalcev. Najhuje je na območju Novega Pazarja, kjer narasle vode ogrožajo več deset hiš.

Podivjane vode najbolj ogrožajo naselja Jaklja, Mur, Šutenovac, Trnava in Lukare. Reki Raška in Jošanica, v kateri se izliva več potokov, tako ogrožata celotno območje Novega Pazarja. Še vedno močno dežuje. Ponekod so vse od jutra brez elektrike in pitne vode. Ulice so polne blata in odpadnih vod, kanalščine. Poročajo tudi o zemeljskih plazovih. Učenci z najbolj ogroženih delov mesta oz. občine, ki so zjutraj odšli v šolo, se danes ne bodo vrnili domov, saj jih bodo zaradi varnosti zadržali v šolah.

Za tako izrazite poplave so nekateri že okrivili tudi na črno in nestrokovno postavljene montažne mostove za pešce. Na pomoč prihaja vojska.

O visokih vodah poročajo tudi iz Republike srbske. Reki Drina in Save sta izredno visoki. V Bijeljini so že razglasili alarm, vse pristojne službe so na terenu, prebivalce pa so pozvali, naj se pripravijo na poplave.