VIDEO: Izredno zanimanje za film Novomeščana

VIDEO: Izredno zanimanje za film Novomeščana

-
2 593

V začetku meseca so na YouTubeu objavili napovednik filma novomeškega režiserja Žige Virca: “Houston, we have a problem!.” Le v nekaj dneh si je napovednik težko pričakovanega filma ogledalo več kot 132.000 ljudi. O celovečernem igrano-dokumentarnem filmu že poročajo tuji mediji in pravijo, da gre za enega najbolj vročih filmov, ki jih bodo premierno predstavili na filmskem festivalu v New Yorku.

Gre za film, v katerem se Virc ukvarja s teorijo nekdanjega razvoja jugoslovanske vesoljske tehnologije, ki je Američanom omogočila polet na Luno.

Gre za obdobje, ko sta svetovni velesili, ZDA in takratna Sovjetska zveza, tekmovali kateri bodo prej na Luni. V tem obdobju je tudi Jugoslavija razvijala podobno tehnologijo in Tito naj bi Kennedyju leta 1961 prodal tehnologijo in tako Američanom omogočil, da so kot prvi poleteli na Luno.

Scenarij sta napisala Žiga Virc in njegov stric Boštjan Virc in tudi gradivo sta skupaj zbirala. Pri filmu je sodelova tudi Žigov oče Andrej, saj so vsi trije integralni del družinske produkcijske hiše Studio Virc.

Svetovna premiera filma bo v New Yorku na Tribeca Film Festivalu. Ta bo med 13. in 24. aprilom.