VIDEO: Jan Polanc do izbruha kariere na Etni

VIDEO: Jan Polanc do izbruha kariere na Etni

-
0 97

Slovenski kolesar Jan Polanc je na veličasten način dobil 4. etapo Dirke po Italiji. Na vzponu na Etno se je otresel dveh ubežnikov in z junaško vožnjo zdržal vse do vrha in dobil etapo Gira d’Italia.

Neverjetno, kaj je uspelo Polancu, ki je očitno dobro načrtoval današnjo akcijo, potem ko je na Etni pomladi veliko treniral. Zdelo se je sicer, da je beg štirih kolesarjev obsojen na neuspeh, saj se je glavnina, ki je zaostajala že osem minut in pol, hitro bližala. A Polanc je na 18-kilometrskem vzponu na ognjenik Etna (1.892 m), kjer je bil naklon tudi 12-odstoten, stisnil zobe, čeprav je že po dveh kilometrih vzpona ostal sam, in poskrbel za svoj največji uspeh kariere.

25-letni Polanc, član ekipe UAE Team Emirates, je tako postal prvi Slovenec z dvema etapnima zmagama na največjih tritedenskih kolesarskih dirkah, saj je slavil tudi etapo na Giru leta 2015, slovensko kolesarstvo pa ima že četrto leto zapored (Mezgec 2014, Polanc 2015, Roglič 2016) svojega junaka med zmagovalci posameznih etap.

(mmc)

4. etapa, Cefalu-Etna, 181 km:
1. J. POLANC SLO 4:55:58
2. I. ZAKARIN RUS +0:19
3. G. THOMAS VB 0:29