VIDEO: Kamionar ‘sekal,’ micra za mikro ušla trku

VIDEO: Kamionar ‘sekal,’ micra za mikro ušla trku

-
7 1154

Vsekakor ne drv, pač pa cesto. Nevarna vožnja med Dvorom in Kočevjem je še en dokaz, kako nekateri vozniki ogrožajo ostale udeležence v prometu.

V današnjem primeru je bil voznik poljskega tovornjak več na nasprotnem pasu kot pa na svojem voznem pasu. Zgodilo se je skoraj bližnje srečanje z malo Nissan micro (na minuti 13s), ki pa se k sreči ni končalo s trkom. Povprečna hitrost ‘sekača’ je bila dobrih 80 km/h.

In zanimiva je t.i. slovenska kritika oz. ‘moralnost.’ Takoj bi obsodili voznika oz. sopotnico za tovornim vozilom, ki je posnela izredno nevarno vožnjo tovornjakarja, medtem ko je dejanje poljskega ‘šleparja’ nekaj dopustnega, ali kako že?

Sodobna tehnologija in t.i. nastavki med drugim dopuščajo oz. omogočajo brez-telovadno in zakonsko dovoljeno uporabo naprav za snemanje. Marsikdo ima v vozilu tudi nameščene kamere,…. itd. In zaradi tega z eno roko ne drži volana in z drugo napravo.

 

 • Najprej temu ki je snemal orng kazen, nato pa še kamionarju.

 • Zakaj, temu ker je snemal?

 • Snemala je sopotnica, da ne bo pomote. Lp, R

 • Ježus Pitagora

  Na posnetku so vsi nori. Brisalec dela na dvojki, hitrost pa ni prilagojena vremenskim razmeram. Tudi micra je priletela kot sneta sekira.

 • Sucker

  Ta cesta je itak rezervni poligon za novodobne Ayrtone, ne glede na to v kakšnem vozilu se prevaža. Ko sem sam vozim po tej cesti s “penzionerskih” (predpisanih) 80-90km/h, sem eden počasnejših. Takle mamo.

 • Simon Skrjanc

  Prav je, da ga je posnel,omejitev je 90,v hrib ta kamion tud prazen ni dosegal take hitrosti, da je ob pravilno opremljenem avtomobilu nebi varno dosegal…pomisl, pelješ se z družino pravilno po svojem pasu ko za ovinkom na svojem pasu zagledaš poljski kamion, ki se mu mudi, ker je v zamudi…pravočasno se ti ne bo umaknil,lahko ti napačno odreagiraš,lahko ti zanese avto,če ma kamion 60 km/h in ti pravilno samo 50 je to skupnih 110 km/h,niso vsi tuk lucky,da nebi bil znak kamiona njegova zadnja slika,lahko je tvoja! Ta kamionar bi mogu bit tako kaznovan…