VIDEO: Mirko Grozny razkril Afero Majda Holc!

VIDEO: Mirko Grozny razkril Afero Majda Holc!

-
0 1337

Razkritje je Mirko pospremil z objavo najbolj instagramabilnega slovenskega videospota za singel »Svet je sLep«

Dovolj je bilo molka in metanja peska v oči, je po mizi udaril novomeški raper Mirko Grozny, in Sloveniji ter svetu razkril svoj novi studijski album, ki nosi ime najbolje prikrite afere tega tisočletja, Afera Majda Holc. Afera Majda Holc je edina afera, o kateri nihče nič ne ve, je mati vseh afer, predvsem pa je Majda Holc ženska, brez katere bi bil svet prikrajšan za uro in pet minut lucidnega, družbenokritičnega in v prvi vrsti izjemno poslušljivega hiphopa iz delavnice Mirka Groznega.

KLIK NA VIDEO – TUKAJ

Mirko Grozny bo ozadje Afere Majda Holc v živo premierno pojasnil 1. decembra v novomeški Brivnici Barber room by Edis – TUKAJ.

Svoje poslanstvo bo januarja nadaljeval v Ljubljani (Gala Hala, 25. 1.) in v Velenju (26. 1.).

Za produkcijo novega singla, kakor tudi celotnega albuma, je poskrbel Timo Radovič. »Beat me spominja na zlato dobo chill semplanja (vzorčenja) v 90tih. V beatu so trije različni sampli iz 70tih z dodatkom dirty drumms Martina Zajca ter basovskih linij Črta Zorkota. Na koncu ga še dvigne saksofonist Matic Mikola. Beat za na morje, LOL.«

Mirko v prvi kitici opisuje svet utvar, ki ga spremljamo na družabnih omrežjih; svet, v katerem se imamo vsi radi in svojo srečo delimo z drugimi. V drugem delu instagramerski popolnosti nastavi zrcalo in vsako izjavo postavi v realni kontekst. Vizualna oprema singla medtem posnema navidezno bleščeča instagramska življenja »influencerk«. Kljub temu, da videospot na prvo žogo predstavlja hedonizem v polnem sijaju, bodo pozorni gledalci in poznavalci »heštegov« v njem začutili nekaj mračnega. Hkrati pa s kontrastnim prepletom kritičnega dela besedila in vizualno popolne, močno obdelane fotografije sporoča, da toka navidezne brezbrižnosti z zgražanjem in protestiranjem ne moremo ustaviti.

Videospot, ki so ga posneli v prestižni vili Selest v Umagu, je režiral, montiral in editiral Andrej Srebnjak (Woodsman Digital), pri fotografiji pa mu je pomagal Pino Gašperšič. »Imeli smo plan, nismo se ga držali, in zdaj mamo to, kar mamo. Boljš’ kot nočne ul’ce je, to je pa tudi vse. Hešteg dvaoddeset,« je izdelek v svojem slogu komentiral Srebrnjak, ki se je podpisal že pod prvi singel z albuma Afera Majda Holc, »Popalidžuma« (https://youtu.be/3URnZqysQNY). Gašperšič, avtor fotografij, vrednih najbolj vročih instagramskih influencerk, pa je je videospot pospremil z mnenjem, da bi morale biti fotografije sestavni del vsakega spota. »Video je overrated,« pravi.

Afera Majda Holc je četrti album prekaljenega slovenskega rimoklepca, ki ga je radar širše javnosti zaznal po objavi singla »Ni več tko« (Trkaj, Zlatko, Mirko, Omar) pred dvanajstimi leti. Od takrat je posnel tri samostojne studijske albume (Teorija ĐorĐe Kesić (2008), Borec v meni (2011), Mesto je mrtvo (2014), vmes pa mimogrede osvojil še naslov profesionalnega evropskega prvaka v tajskem boksu in bil uvrščen med dvajset najboljših borcev na svetu.

Na odzive mnenjskih voditeljev na najbolje prikrito afero tisočletja še čakajo.

Kako do albuma? http://www.mirkogrozny.si

FB: https://www.facebook.com/mirkogrozny/

IG: https://www.instagram.com/mirkovorkapic/