VIDEO: Na Grabnu gneča in prometni kaos

VIDEO: Na Grabnu gneča in prometni kaos

-
0 956

Navzlic mokremu in vetrovnemu vremenu je na največjem spomladanskem sejmu v Sloveniji, na Gregorjevem na Grabnu, gneča. Precej zmede pa je tudi na cesti od ločenskega mosta proti Žabji vasi.

Letos sejem prav posebej prinaša svež vonj pomladi ter prijetne domače okuse, saj je vodilna tema sejma »Po dolenjsko«. VIDETI, SPOZNATI, OKUŠATI je recept za prijetno doživetje sejma in letos se je organizator posebej potrudili za zanimiv spremljevalni program, ki vključuje razstave, kuhanja v živo, pokušine domačih dobrot in seveda široko paleto razstavljavcev s področja kmetijstva, prehrane in izdelkov za dom.

Tako kot prejšnje leto, tudi letos KZ Krka podarja vsem otrokom iz šol in vrtcev na dolenjskem prav poseben sejemski dan. Otroci si bodo v petek ogledali poučno predstavo gledališča Smejček »Močerad Bibi v kraljestvu vode in zemlje«, razstavo domačih in malih živali, spoznali dobrote s kmetije in kaj predstavlja slovensko kmetijstvo. Prav vsak dan bo na sejmu potekalo kuhanje v živo. Ker se je lanska novost odlično obnesla, so tudi letos domači pridelovalci zbrani v šotoru Domače.

Najboljše. Pridružila se jim je tudi tržnica rokodelcev in izdelkov domače obrti. Obiskovalce pričakuje več sejemskih razstav: vzorčni pomladni vrtovi, razstava Dobrote s kmetije, razstava miniatur kozolcev in fotografska razstava Damjana Popelarja »Mirnska dolina v polževi lupini.«

Ob mednarodnem LETU STROČNIC v soboto pripravljajo svetovanje in predavanja »Skuhajmo zdrav in okusen obrok«, »Vrtnarimo naravno« in o »Stročnicah v domačem vrtu«. Nedelja je namenjena tradicionalnim dolenjskim jedem, kot je priprava pasulja, solate s tlačenko. Vse obiskovalce pa seveda ves čas sejma pričakuje tudi pester zabaven program.