VIDEO: Naj vas nosi Bela luna-Lamai

VIDEO: Naj vas nosi Bela luna-Lamai

-
0 165

Še en odličen ženski vokal Dolenjske in končno odrasel prvenec Lare Poreber, ki ga je Lara ustvarila s šentjernejskim glasbenim gurujem Borutom Antončičem (Bort Ross). Bela luna. Mehka in nežna kot Lamai, za čigar tajskim imenom se skriva Lara, ki jo je poslušalstvo že imelo priložnost spoznati kot vokalistko v skupini Jerneja Zorana. A tokrat izpisuje drugačne glasbene strani in kot soavtorica ter izvajalka pritegne s prečiščeno glasbeno spremljavo in iskrenim ter jasnim vokalom, ki ju spremlja tudi vizualna zgodba Jana Porebra in Klemna Ruperčiča.

Prepletu kitar in vokala, ki povedejo v skladbo Bela luna, se v nadaljevanju priključijo drugi instrumenti in spremljevalni vokali, ki podpirajo osnovno vokalno linijo. A skozi celotno skladbo glasbeni gradniki ostajajo preprosti, pri čemer ohranjajo vlogo atmosferičnih elementov in igrajo na čustva. V ospredje potisnejo besedilo, ki poslušalca povabi k temu, da življenje zaživi do zadnjega končiča. Sij bele lune je namreč vedno z nami in nas usmerja na pravo pot, da ne zbežimo pred tem, kar nam življenje postavlja v vsak dan. Je sila, ki nam polni življenje, naš notranji vzgib po večnem iskanju sreče …(jazzetna.com)

Avtorja skladbe: Lamai in Bort Ross

Aranžer: Bort Ross

Glasbeniki: Bort Ross (kitare), Joseph Wheba in Dejan Slak (klaviature), Dejan Slak (bas), Ivo Rimc (bobni) in Lara Šiljevinac (spremljevalni vokali)

Producent: Bort Ross / Lotos Music

Miks: Igor Ilić

Master: Mathieu Bameulle