VIDEO: Prebežnik posilil 10-letnega dečka

VIDEO: Prebežnik posilil 10-letnega dečka

-
6 533

Avstrijski in srbski mediji poročajo o zločinu, ki se je zgodil 2. decembra lani, na bazenu blizu Dunaja. V teh dneh pa je obtoženi posilstva stopil pred sodnika. Mediji poročajo, da je prebežnik iz Iraka spolno zlorabil dečka. 20-letni Iračan je v Avstrijo prišel 13. septembra lani po t.i. balkanski poti. Žrtev je bil 10-letni deček, srbske narodnosti. Njegova družina se je v času vojne vihre na Balkanu preselila v Avstrijo. Mati samohranilka je skrbela za pet svojih otrok in 10-letnemu sinu ta dan dala 3 evre za popoldansko kopanje na bazenu Theresienbad, ki pa se je končalo okrutno.

Iračan, ki je v priporu je osumljen posilstva dečka. Slednjega je odpeljal v toaletne prostore ob bazenu in ga posilil. Nihče ni slišal zločinskega dejanja. Deček, ki je utrpel hude poškodbe, je v bolečinah in solzah zlorabo zaupal reševalcu na bazenu, ki je zločin takoj naznanil policiji. Iračan je po nedopustnem dejanju, brez moralne odgovornosti odšel na bazen, kjer se je predajal užitkom s skakalnice. Po prijavi so na kraj dogodka prišli policisti, ki so Iračana vklenili. Huje poškodovanega dečka pa so reševalci nujne medicinske pomoči prepeljali v bolnišnico. Poleg fizičnih poškodb, so psihične težko ocenljive. Kasneje je na zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom obžaloval dejanje in pojasnjeval, da že štiri mesece ni imel spolnih odnosov in da je imel t.i. ‘preveč spolne energije!’ Nad izjavami Iračana je bila mati zlorabljenega dečka ogorčena in povedala, da se je tudi sama pet let soočala s finančno krizo in da zaradi tega ni oropala nobene banke.

20-letni Iračan je v Iraku delal kot taksist in je bil od 13. septembra kot migrant na t.i. finančni pomoči republike Avstrije.

(foto: screenshot)