VIDEO: Voznik tovornjaka umrl

VIDEO: Voznik tovornjaka umrl

-
0 1818

V ponedeljek okoli 17. ure se je na južni obvoznici zgodila prometna nesreča, v kateri se je voznik prevrnjenega tovornega vozila tako hudo telesno poškodoval, da je kasneje v bolnišnici umrl. Nastala je tudi velika materialna škoda (več deset tisoč evrov). Z ogledom kraja nesreče in po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah policistov, je 30 letni voznik, drž. R Slovenije, vozil tovorno vozilo Volvo s pripetim priklopnikom po desnem prometnem pasu iz smeri Rudnika proti Barju. Pred izvozom Ljubljana Center je iz za zdaj neznanega vzroka počila pnevmatika na vozilu, zaradi česar je vozilo zaneslo levo in se prevrnilo, nato pa drselo v smeri vožnje in trčilo v kovinsko varnostno ograjo ob levem robu vozišča. Priklopno vozilo, ki je ostalo vpeto v tovorno vozilo je prav tako zaneslo levo, tako da je zapeljalo preko kovinske varnostne ograje  med smernima voziščema na prehitevalni pas nasprotnega smernega vozišča. Pri trčenju se je razsul tovor (papir) po obeh smernih voziščih avtomobilske ceste. V času razsutja tovora sta iz smeri Barja proti Rudniku po desnem prometnem pasu pripeljala voznik( 38) tovornega vozila Peugeot Boxer in voznica (66) osebnega vozila Nissan Micra. Razsuti tovor je poškodoval obe vozili. Z ogledom kraja nesreče je bilo ugotovljeno, da voznik prevrnjenega tovornega vozila med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, saj ga je pri prevrnitvi vozila vrglo iz kabine tovornega vozila. Zaradi ugotavljanja vzroka počenja pnevmatike, je bila ta zasežena in poslana v analizo. Po vseh znanih rezultatih in ugotovitvah bo izveden ustrezen ukrep.

Zaradi opravljanja ogleda kraja nesreče in odpravljanja posledic, je bil promet na omenjenem odseku oviran do 21.50 ure, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

….pred tem

Ob 17.14 uri se je na južni ljubljanski obvoznici med priključkoma Ljubljana Rudnik in Ljubljana Center prevrnilo tovorno vozilo. Po neuradnih podatkih zaradi počene pnevmatike.

Kot so sporočili s PU Ljubljana je bilo po prvih podatkih udeleženo tovorno vozilo in tri osebna vozila. Dve osebi naj bi utrpeli poškodbe.

Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri reanimaciji poškodovanega voznika, preprečili iztekanje goriva in ga prečrpali v namenske posode, posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom, odklopili akumulator, nudili pomoč delavcem DARS-a pri čiščenju cestišča. Organizirali so gasilsko stražo med postavljanjem tovornega vozila nazaj na kolesa. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovanega voznika oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.