VIDEO: Čebelarska revolucija?

VIDEO: Čebelarska revolucija?

-
0 200
DCIM105GOPRO

Za nami je grozen vremenski teden, ki je opustošil cvetočo naravo in prvo pašo čebelic, ki so začele z delom na akacijah. Pa vendar dobra volja in želje ostajajo. Za naše čebelarje predstavljamo revolucionarno napravo avstralskega dvojca, očeta in sina, ki sta jo predstavila lani.

Oče in sin, Stuart in Cedar Anderson, sta po desetletju ustvarjanja javnosti predstavila revolucionarni sistem, ki omogoča čebelarjem, da med iz panjem dobesedno stisnejo s posebno ‘pipo,’ s tem pa ne poškodujejo pridnih delavk.

Oče in sin sta svojo inovacijo prestavila na Kickstarterjevi platformi Indiegogo. V treh urah po objavi pa sta s svojo inovacijo privabila številne in prejela naročila za več kot milijon avstralskih dolarjev, čeprav je bil njun prvotni načrt oz. predvidevanje, da bi zaslužila 70.000 dolarjev.

Par je s svojo idejo poskrbel za enostavnejše pobiranje medu iz panja, kjer so čebelarji pred tem vedno razstavljali panj. Par je tako sestavil oz. izumil plastično okvir satovja, ki omogoča ob potisku oz. vijačenju iztiskanje medu takoj v kozarce, ….