VIDEO: Scorpioni navdušeno o Svetovnih igrah

VIDEO: Scorpioni navdušeno o Svetovnih igrah

-
0 112

Ponosni smo, ker smo del tako velikega mednarodnega športnega dogodka. Naše 20-letno delo novomeškega SCORPION GYM-a se je obrestovalo!

Otvoritvena slovesnost Svetovnih iger, je presegla vsa pričakovanja. Poljsko mesto Wroclaw se je predstavilo v najlepši možni izdaji. Nedvomno je to največji športni dogodek leta 2017, ki je pod okriljem Mednarodnega Olimpijskega komiteja.

Na športnih prizoriščih bo tekmovalo skoraj 4.000 športnikov iz 111 držav, v 31 športnih panogah. Najštevilčnejša ekipa, ki šteje 218 oseb je država gostiteljica Poljska. Takoj za njimi je francoska reprezentanca z 193 člani, naša Slovenska reprezentanca pa šteje 26 članov.

Spektakel se je odvil na novem stadionu, ki sprejme 40.000 gledalcev. Maskoti letošnjih Svetovnih iger sta »Hansel in Gretel« Janko in Metka, ki sta pospremila predsednika MOK-a, Thomasa Bacha, na prizorišče, kjer je naznanil »Igre so odprte!« in nadaljeval svoj nagovor ” Šport ima moč, da združuje ljudi. Svetovne igre so še naprej odličen dogodek za poglabljanje priljubljenosti toliko športov in za spodbujanje zdravega načina življenja. Športniki, tudi če ne osvojite medalje, boste imeli lepe spomine in spoznali nove prijatelje. ”