VIDEO: Sedem metrov visoki valovi in križarka

VIDEO: Sedem metrov visoki valovi in križarka

-
1 861

V teh dneh narava kaže svojo moč. Na Primorskem se soočajo s silovito burjo, ki povzroča težave in škodo. Tudi morje je zelo vzvalovano. Arso za danes in v noči na četrtek opozarja, da bo morje ob slovenski obali zaradi burje še močno vzvalovano. Najvišji valovi nekaj sto metrov od obale lahko dosežejo višino do 3 metre in pri tem ogrozijo valovom izpostavljene dele obale. V četrtek čez dan se bo močno valovanje postopno umirjalo.

O visokih poročajo tudi s Severnega morja. Minuli petek se je s turistične tedenske plovbe v Hamburg vračala potniška ladja Aida Prima. Gre za luksuzno križarko, dolgo 300 metrov in ki je imela na krovu 3.300 potnikov.

Okoli 21. ure se je ladja pred nemško obala znašla v nemilosti nevihte Egon. Poleg močnega vetra so na morju nastali visoki valovi, več kot 7 metrov. Sprva so se številni potniki zabavali, a ko je ladja zadela ob visok val in se je voda iz bazena v 15 palubi razlila po prostorih je nastala panika. Kapitan ladje je pozval vse potnike, ki so se takrat zabavali naj gredo v svoje kabine. Slednje pa je bilo izredno težko, saj je ladjo na morju premetavalo kot igračo. Nekaj potnikov je utrpelo poškodbe, a k sreči nič hujšega.

Kapitan je hitro spremenil smer plovbe in ladjo navzlic številnim pristaniščem, ki so bila zaprta, varno priplul.

(foto: Web.de)