VIDEO: Mi lahko kdo pomaga? Sramota, ki jo plačujemo!

VIDEO: Mi lahko kdo pomaga? Sramota, ki jo plačujemo!

-
10 2080

Ministrstvo za infrastrukturo je pripravilo posvet o obnovljivih virih energije na Brdu pri Kranju. Na posvetu je sodeloval tudi zdaj že nekdanji sekretar Tilen Smolnikar, ki pa pred kamero oddaje Svet na Kanalau A ni znal povedati niti stavka o posvetu, niti o samem planu dela ministrstva na tem področju. Uradni naziv – Sektor za učinkovito rabo in obnovljive vire energije, vodja sektorja: mag. Tilen Smolnikar’. In vse to plačujemo davkoplačevalci!

V četrtek je na Brdu pri Kranju potekala javna predstavitev na področju proizvodnje električne energije iz vetrne in vodne energije, pametnih števcev in elektropolnilnic, ki jo je sklicalo ministrstvo za infrastrukturo. Po konferenci je do vodje sektorja za učinkovito rabo in obnovljive vire energije Tilna Smolnikarja stopila novinarka oddaje Svet na Kanalu A, ki ga je z vprašanji očitno spravila v veliko zagato, saj ji ni znal odgovoriti niti na najbolj osnovna vprašanja.

Sramoten nastop vodje sektorja so očitno opazili tudi na pristojnem ministrstvu. Sporočili so namreč, da so danes Smolnikarja že razrešili z mesta vodje. To funkcijo naj bi opravljal od oktobra 2016, medtem ko je pred tem bil vodja sektorja za energetske prenove stavb. Ampak, razrešeni še vedno ostaja zaposlen na ministrstvu, in sicer na projektu energetske sanacije stavb.

(prispevek Svet-Kanal A)