VIDEO: Sredi aprila poletje z vetrom

VIDEO: Sredi aprila poletje z vetrom

-
0 53

Če je vreme pri nas že skoraj poletno, pa imajo na severu Evrope še pravo zimo. Jutri bo na Švedskem in Norveškem snežilo, nekaj težav s snegom pa že ponoči pričakujejo na Finskem. Oblačno vreme s padavinami bo jutri tudi v širokem pasu od Iberskega polotoka do juga Skandinavije. Na sončni strani Alp ta vikend vpliva ciklona še ne bomo čutili, pred nami sta dva suha in topla dneva.

Ponoči bo na našem nebu še nekaj oblakov, do jutra pa se bo povsod zjasnilo. Jutro bo toplejše od današnjega, najtopleje bo na SV, kjer bo vso noč pihalo, in sicer do 12 stopinj. Najhladneje bo na Gorenjskem, 4 stopinje. V osrednjem delu in na JV okoli 8, na Primorskem do 11 stopinj.

Sobota bo sončna, topla in vetrovna. JZ veter se bo še okrepil, ki bo močnejši v južni in vzhodni Sloveniji, ob morju bo pihal jugo. Nekaj oblakov bo na Gorenjskem in Severnem Primorskem, drugod pa bo povsem jasno.  Spet bo zelo toplo oz pretoplo. Najbolj se bo ogrelo vse od Bele krajine do Goričkega, kjer bo 23 stopinj, v osrednjem delu bo dve stopinji manj. Toliko bo tudi ob morju. Na Gorenjskem se bo živo srebro ustavilo pri 18 stopinjah.

Tudi nedelja bo zelo vetrovna, na nebu bo že več oblakov, a padavin še ne pričakujemo. Zelo toplo bo, temperature bodo okoli 23 stopinj, na vzhodu do 25. Začetek tedna bo oblačen, dež bo čez dan prehodno zajel vso Slovenijo in do večera že ponehal. Padavin bo malo, več dežja bo le na Gorenjskem. Jutro bo še toplo, čez dan pa bo hladneje, temperatura bo ostala pod 20 stopinj. Torek bo suh z nekaj oblaki in nekaj sonca, temperatura bo podobna kot v ponedeljek.

V naravi pa previdno z ognjem. Veter bo izrazit in težko bo krotiti ognjene zublje. Najbolje bo počakati do torka.