VIDEO: Mraquez s prvega, padci na prostem treningu

VIDEO: Mraquez s prvega, padci na prostem treningu

-
0 75

Motociklistična karavana je v Španiji, kjer so opravili s kvalifikacijami pred nedeljsko VN Aragonije. Tretji prosti trening pa so zaznamovali številni padci. V razredu motoGP bo z najboljšega startnega položaja začel Marc Marquez, ki je tako osvojil rekordni 64. pole position v karieri. V prvi vrsti bosta dirko začela še Maverick Vinales in Jorge Lorenzo.

Najprej je v svojem prvem krogu danes zjutraj padel devetkratni svetovni prvak Rossi. Toda to je bil lažji padec in Italijan se je po menjavi dirkaškega kombinezona hitro nazaj vrnil na stezo. Nato je sledil padec Alvara Bautiste, ki je s svojo Aprilio pošteno zaprašil stezo. Nato pa je sledila prva iz med dveh spektakularnih nesreč. Najprej je Pol Espargaro v prvem zavoju izgubil nadzor nad svojim motociklom.

In ko je Špančev motocikel drsel s proge je iz iste smeri, iz garaž, pripeljal nič hudega sluteči Danilo Petrucci, katerega je Espargarojev motocikel spektakularno zbil. K sreči sta oba dirkača odkorakal s kraja nesreče in nadaljevala s prostim treningom. Toda kmalu za tem je bil Pol ponovno udeležen v nesrečo. Tokrat ga je pred vstopom v štirinajsti zavoj zbil Marquez. Oba motorja sta drsela po stezi, kjer pa so delavci pomagali Nickyju Haydnu, ki je padel nekaj trenutkov pred tem. Tako Marquezova Honda, kot Polova Yamaha sta po padcu drseli naravnost v skupino ljudi okoli Haydna, ki so k sreči pravi čas opazili in zadnji trenutek odskočili, preden bi jih motocikla zbila.

https://www.youtube.com/watch?v=igSfDcUq7WA