VIDEO: V Istri toča, v ponedeljek bo pol-pol

VIDEO: V Istri toča, v ponedeljek bo pol-pol

-
0 538

Pri nas smo danes imeli nekaj neviht, ki so nastajale predvsem na Primorskem, drugod je občasno deževalo. V Istri pa je vreme spet pokazalo zobe, nastajale so vodne trombe, popoldne je marsikje padala toča. Podobno besnenje je bilo sinoči v španski Aragonji. V slabe pol ure je mesto Teruel povsem zasula toča.

Noč bo oblačna. Padavine bodo ponoči predvsem v osrednji Sloveniji in na Notranjskem. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah in nižinah megla ali nizka oblačnost.  Oblaki bodo poskrbeli da jutro ne bo premrzlo. V okolici Ljubljane in na JV Slovenije bo 12 st C, 10 bo v Pomurju, 9 na Štajerskem in Koroškem, najbolj sveže bo v Alpskih dolinah, le 7 st C, najtopleje pa ob morju, kjer bo 15.

Dopoldne bo še pretežno oblačno, popoldne pa bo se bo od Zahoda začelo jasniti. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Drugod bo pihal veter vzhodnih smeri. Ponekod bo občasno še deževalo. Padavine pa bodo do večera večinoma ponehale.  Čez dan bodo temperature po državi kar enotne. V večjem delu Slovenije bo med 16 in 17 st C, kakšno stopinjo manj bo v Alpskih dolinah. Več kot 20 stopinj bo le na Primorskem, kjer bo tudi največ sonca.

V torek bodo občasno še nastajale krajevne padavine. Največ sonca bo na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja. Temperature zjutraj bodo okoli 11 st C, čez dan 17, na Primorskem do 23 st C. Tudi v sredo bo še mokro. Več padavin bo Vzhodnem delu države. Več sonca pa ob morju. Zjutraj bo okoli 11, čez dan do 18. V četrtek pa lahko pričakujemo več sonca. Sicer lahko še pade kakšna dežna kaplja. Sončno in stabilno vreme bo kot kaže vse do konca tedna.