VIDEO: V ponedeljek se dež vrača

VIDEO: V ponedeljek se dež vrača

-
0 124

Nedeljsko popoldne je oplemenitilo sonce, a padavine se že v ponedeljek. V ponedeljek se bodo poplavljene površine ob Ljubljanici in Krki ter njunih pritokih prehodno nekoliko zmanjševale, vendar se bodo popoldne in predvsem v noči na torek ponovno pričele povečevati. V ponedeljek zvečer in noči na torek so ponovna razlivanja verjetna tudi ob Kolpi in Dravinji ter tudi ostalih rekah na območju južne, osrednje, vzhodne in severovzhodne Slovenije. Povečal se bo tudi obseg ojezeritev na kraških poljih. (ARSO)

O vremenski ujmah poročajo tudi iz sosednje Hrvaške, z območja Siska in jadranske obale. Padala je tudi toča. Vreme po Evropi krojita dva ciklona. Prvi je nad Baltskimi državami, drugi pa nad srednjo Evropo in Zahodnim Balkanom. Padavine se bodo jutri pojavljale nad celotno srednjo Evropo. Sončno z visokimi temperaturami pa bo jutri bolj na jugu celine.

Zvečer in ponoči bo jasno. Proti jutru se bodo od Zahoda pričeli nabirati oblaki. Zjutraj bo največ sonca na skrajnem Vzhodu, drugod bo pretežno oblačno in po nekaterih kotlinah tudi megleno.  Jutro bo hladnejše kot danes. Ob morju bo 16 st C, 13 bo na Goriškem, 10 v okolici Ljubljane in na JV Slovenije in v Pomurju in 8 na Štajerskem, Koroškem in v Alpskih dolinah.

Dopoldne bodo oblaki prekrili vso državo, spet bo začelo deževati, najkasneje na Vzhodu Slovenije. Več dežja pričakujemo na Zahodu Slovenije. Dež se bo nadaljeval tudi v noči na torek. Najtopleje bo na Primorskem, kjer bo do 19 st C, 15 jih bo v Pomurju, 14 v osrednjem delu, na Štajerskem, Koroškem in JV Slovenije ter 11 st v Alpskih dolinah.

V torek bo deževno. Meja sneženja se bo spustila do okoli 1500 m nadmorske višine. Na Primorskem bo zapihala burja. Ohladilo se bo, zjutraj bo okoli 10 čez dan le 12 st C. V noči na sredo bo dež ponehal in sreda bo delno jasna in večinoma suha. Ponekod bo megla. Ogrelo se bo do 15 st C. V četrtek bo jasno in sončno. Jutro bo sveže, le okoli 7 st C, čez dan pa se bo ogrelo do 18 st C. Za konec prihodnjega tedna se bo verjetnost za nastanek padavin spet povečala.