VIDEO: Vetrovna nedelja zahtevala žrtve

VIDEO: Vetrovna nedelja zahtevala žrtve

-
0 755

Nedelja je postregla s pestrim vremenom. Že ob 7. uri zjutraj je bilo v Črnomlju kar 15 stopinj, medtem ko je bilo v Slovenj Gradcu ničla. Zaradi okrepljenega jugozahodnega vetra se je hitro ogrelo, kasneje pa je zapihal okrepljen severnik. Okoli 12. ure je v Nazorjevi ulici v Črnomlju močan veter odtrgal pločevinasto obrobo na strehi. Gasilci PGD Črnomelj so obrobo ponovno zasilno namestili na streho.

O težavah zaradi vetra poročajo z območja Celja, Mozirja, kjer je veter razkril streho. V okolici Ljubljane je veter podrl drevo, na območju Ljutomera pa beležijo izpad elektrike. Veter je podrl drevesa tudi v Sevnici in Radečah.

O izrednih razmerah in velikih težavah zaradi vetra, ki dosega hitrost nad 100 km/h poročajo iz Nemčije, Poljske, Češke, Avstrije. Poročajo o sunkih do 180 km/h. Številne hiše so razkrite, prav tako izruvana drevesa. Ponekod se je gladina rek nevarno dvignila in lahko prestopi bregove in poplavi. Poročajo tudi o pteih smrtnih žrtvah. Zaradi padlega drevja je umrlo pet ljudi. Dva na Češkem in Poljskem, ena oseba je umrla v Nemčiji. O težavah poročajo tudi v železniškem in letalskem prometu.