VIDEO: Dnevna vrnitev zime, ponekod do 40 cm snega

VIDEO: Dnevna vrnitev zime, ponekod do 40 cm snega

-
0 467

V četrtek se zima vrača. Meja sneženja se bo v notranjosti ob močnejših padavinah spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. V noči na petek bodo padavine od severozahoda slabele. Temperature bodo od 0 do 4, po nižinah Primorske okoli 8 stopinj C. Do jutra je v 24 urah na Voglu zapadlo 35 cm snega, v Ratečah pa v 12 urah 20 cm.

V višjih legah nad okoli 500 m bo do jutri zjutraj zapadlo od 15 do okoli 40 cm južnega snega.

OPOZORILO
Na Primorskem piha zmerna do močna burja, ki bo predvsem v Vipavski dolini v najmočnejših sunkih sredi dneva in popoldne lahko dosegala hitrost do okoli 100 km na uro. Zaradi novozapadlega snega se bo nevarnost snežnih plazov v gorah povečala na 4. stopnjo.

KAKO KAŽE
V petek zjutraj in dopoldne se bodo predvsem v vzhodni polovici Slovenije še pojavljale padavine. Sredi dneva se bo od zahoda postopno razjasnilo.

V soboto nas bo dosegla nova vremenska motnja. Dež bo že dopoldne zajel zahodno polovico Slovenije, popoldne pa se bo širil proti vzhodu. V Zgornjesavski dolini bo snežilo, sicer pa bo meja sneženja na okoli 1000 m nad morjem. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. V nedeljo bo v vzhodnih krajih delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo.

(arso)