VIDEO: Z vetrom, morda tudi s kakšno snežinko

VIDEO: Z vetrom, morda tudi s kakšno snežinko

-
0 97

Tako bi se lahko začel četrtek. Zvečer in v prvem delu noči bodo pogled na zvezdnato nebo zakrivali oblaki. V Pomurju, na Štajerskem, pa tudi ponekod na Dolenjskem, v Posavju in v Beli krajini se bodo pojavljale manjše padavine. Ker bo hladno, bo tudi po nižinah večinoma snežilo. Padavine bodo do jutra marsikje že ponehale in oblačnost se bo začela trgati. Predvsem na severu in vzhodu države bo tudi ponoči zelo vetrovno. Pihal bo močan severni veter.

Čaka nas hladno jutro, vendar pa bodo temperature v večjem delu države zaradi oblačnosti in vetra ostale kakšno stopinjo ali dve nad ničlo. Izjema so zatišne alpske doline, kjer se bo ohladilo do okoli -4 st. C, 5 st. C pa bodo termometri kazali v Primorju.

Čez dan bo več jasnine na zahodu, več sivine pa na vzhodu države. Ob meji s Hrvaško lahko še pade kakšna kaplja dežja ali snežinka. Še naprej bo vetrovno. Severni veter se bo popoldne na Primorskem obrnil v burjo.
Dnevne temperature bodo podobne današnjim. V severnem delu Slovenije pričakujemo 7 stopinj, kakšno stopinjo več bo na Dolenjskem, v Posavju in v Beli Krajini, okoli deset stopinj bo v prestolnici, 14 st. C pa na Primorskem.

V noči na petek se bo povsod zjasnilo, tudi veter bo oslabel, zato bo zjutraj zelo hladno. Temperature se bodo v večjem delu države z izjemo Obale spustile pod ledišče. Najhladneje tudi -6 ali celo -7 st. C bo v alpskih dolinah, na Notranjskem in Kočevskem, čez dan pa se bo ob sončnem vremenu ogrelo do okoli 14 st. C. Tudi sobota se bo začela z jasnim in hladnim jutrom, popoldne pa bo JZ veter že prinesel nekaj več oblačnosti. Popoldanske temperature bodo blizu 20 stopinj Celzija. Še več oblakov in ponekod tudi nekaj padavin pa prinaša nedelja.