V&F: Zima le na lanskih posnetkih

V&F: Zima le na lanskih posnetkih

-
0 250

Lanski 10. januar je bil na JV Slovenije bel, letos pa cvetijo trobentice. S šibkimi zahodnimi vetrovi doteka k nam nekoliko hladnejši zrak. Ponoči bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod bo nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na severozahodu do -4 °C.

V četrtek bo pretežno oblačno, ponekod v osrednjih in vzhodnih krajih bo možna kakšna kaplja dežja. Na Primorskem bo delno jasno, dopoldne bo začela pihati šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do 12 °C.

OBETI
V petek in soboto bo oblačno. Predvsem v osrednjih in vzhodnih krajih bodo občasno manjše padavine, po nižinah kot rahel dež. Na Primorskem bo pihala šibka burja, tam bodo predvsem v soboto obdobja sončnega vremena.

V nedeljo bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka s središčem nad vzhodno Evropo. Z vzhodnimi vetrovi bo k nam pritekal še nekoliko hladnejši zrak. V ponedeljek bo ta anticiklon slabel, v torek se nam bo od zahoda približala vremenska motnja in predvidoma v noči na sredo prešla naše kraje. Po sredi pa je razvoj vremena še precej nepredvidljiv.

V nedeljo bo prevladovalo oblačno in večinoma suho vreme, nekaj sonca bo na zahodu. V ponedeljek bo verjetno nekaj sonca tudi drugod po Sloveniji. Od torka dalje pa bodo padavine verjetnejše. Mraza ne bo. (Arso)

In tako je bilo na lanski 10. januar: