Vijugal, bežal, grozil, ohlajen

Vijugal, bežal, grozil, ohlajen

-
0 247

Policisti Policijske postaje Krško so okoli 23. ure med kontrolo prometa v okolici Krškega opazili voznika osebnega avtomobila, ki je med vožnjo vijugal po vozišču in večkrat zapeljal preko neprekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče. Zapeljali so za nevarnim voznikom in ga ustavljali z uporabo modrih luči in zvočnih signalov. Voznik znakov policistov ni upošteval, hitrost vožnje je še pospešil, nadaljeval z
nevarnim vijuganjem po vozišču in ustavil šele v Dolnjem Brezovem. Kršitelj med postopkom na zahtevo policistov ni izročil dokumentov, ves čas je policiste žalil in jim grozil.

Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Ker je odklonil preizkus alkoholiziranosti in je obstajal sum, da bo z vožnjo nadaljeval, so mu odredili pridržanje. 49-letni kršitelj je nadaljeval z nedostojnim in agresivnim vedenje, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi številnih kršitev cestnoprometnih predpisov in kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa in Zakon o varstvu javnega reda in miru za omenjene kršitve določata globo v višini 2730 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 23 kazenskih točk.