Vikend pijanih, pridržanih, požganih, oškodovanih

Vikend pijanih, pridržanih, požganih, oškodovanih

-
1 542

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 168 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 598 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 15 prometnih
nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestnoprometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola.
Posredovali so zaradi 43 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu in požarov.

Zasegi vozil

Krški policisti so v petek dopoldne v Malem Podlogu ustavili voznika kombiniranega vozila. Med postopkom so ugotovili, da 50-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistrirano in nezavarovano vozilo, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Voznik je odklonil opravljanje preizkusa alkoholiziranosti. V Orešju nad Sevnico so sevniški policisti v petek popoldne zasegli avtomobil mladoletnici, ki ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja. V Dobruški vasi so šentjernejski policisti v soboto zjutraj ustavili 72-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je prav tako vozil brez
veljavnega vozniškega dovoljenja. Vsem so vozila zasegli in o kršitvah z obdolžilnimi predlogi seznanili sodišče.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Novomeški policisti so bili 19. 8. zvečer obveščeni o prometni nesreči na cesti med Novim mestom in Mirno Pečjo, kjer naj bi se prevrnil osebni avtomobil, voznik pa je kraj zapustil. Policisti so povzročitelja nesreče
izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. 21-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,87 miligramov alkohola. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom Seznanili sodišče.

Prometna nesreča

V bližini kraja Vrhovo na območju Sevnice je v noči na 19. 8. 24-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom. zapeljal s ceste in trčil v brežino in v zaščitno ograjo.
Povzročitelj, ki je vozil pod vplivom alkohola, se je v nesreči lažje poškodoval. Policisti so mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Voznika pridržali

Krški policisti so med opravljanjem nalog v kraju Malo Mraševo v noči na 19. 8. opazili voznika, ki je z vozilom vijugal po vozišču in ogrožal sebe in ostale udeležence v prometu. 48-letnega voznika so ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,85 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V okolici Metlike je v noči na 17. 8. nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil motorno žago. Lastnika je oškodoval za 200 evrov.

Med 19. 8. in 20. 8. je v Globočdolu v okolici Novega mesta nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in zlat nakit. Lastniki ocenjujejo škodo na okoli 10.000 evrov.

V kraju Veliki Podlog na območju Krškega je med 19. 8. in 20. 8. neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil pištolo, denar in nakit. Lastnika je oškodoval za 3500 evrov.

Požig

Trebanjski policisti so bili 18. 8. v večernih urah obveščeni o požaru dveh bivalnih zabojnikov v naselju v okolici Trebnjega. Požar so gasilci omejili in pogasili. V času požara v zabojnikih ni bilo nikogar, nastalo pa je za okoli 5000 evrov premoženjske škode. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja požiga. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili
pristojno tožilstvo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v soboto zjutraj pri Veliki Dolini izsledili in prijeli 12 državljanov Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V Slovenski vasi so
v nedeljo zjutraj prijeli tri državljane Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prav tako v nedeljo so pri Obrežju prijeli še tri državljane Kosova. Vse tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.