Zmaga Kranjca, Prevc četrti

Zmaga Kranjca, Prevc četrti

-
0 87

Vikersund gosti tri tekme svetovnega pokal. Prvo tekmo je dobil Robert Kranjec, ki je bil po prvi seriji drugi in je v drugo opravil suvereno in bil boljši od vodilnega po 1. seriji, domačina Gagnesa. Peter Prevc je tekmo končalna četrem mestu.

se je začela ob 20. uri. Po prvi seriji spet blestijo slovenski orli. Vodi domačin Gangnes. Na drugem mestu po 1. seriji je Robert Kranjec, ki je poletel 236 metrov Na tretjem mestu je Peter Peter Prevc. Tepeš je 10., Hvala 18., Pograjc 42., Naglič 43., Lanišek 52. ‪

Gosta megla in spremenljiv veter sta v nedeljo na Hollmenkolnu preprečila izvedbo posamične tekme. Vodilni možje skakalnega dela pri Mednarodni smučarski zvezi so hitro našli rešitev: odpadlo preizkušnjo bodo izpeljali v Vikersundu.

Ta konec tedna se tako obeta kar trojni program na letalnici z aktualnim svetovnim rekordom. Skakalci se po svetovnem prvenstvu na Kulmu po enem mesecu vračajo na letalnico. Vsi bodo želeli premagati svetovnega prvaka in nosilca rumene majice Petra Prevca. Ta je še vedno v izjemni formi, na letalnici v Vikersundu pa se počuti odlično. Boj za veliki kristalni globus se je prevesil v drugo polovico, trojček tukajšnjih tekem pa bo za točkovanje skupnega seštevka zelo pomemben.