Do naslednjega vikenda suho

Do naslednjega vikenda suho

-
0 101

Nad večjim delom stare celine bo jutri imel vpliv anticiklon, ki se je okrepil nad srednjo Evropo. Poskrbel bo nekaj jasnih in mrzlih dni. Več dežja pa bo jutri v Veliki Britaniji, na Irskem in na Korziki. Še nekaj novega snega pa se bodo razveselili v Ukrajini in Rusiji.

Pred nami je jasna noč, najdlje bo oblačnost sicer vztrajalo na primorskem koncu. Ampak burja bo poskrbela, da se bo tudi tukaj zjasnilo. In pred nami je jasno jutro, ki pa ga bo po nižinah prekrila megla. Malce nas bo zeblo, saj bodo temperature pod ničlo. In sicer od -5 do minus 2 stopinji, razen na Primorskem, kjer bo topleje, od 2 do 4 stopinje.

Čez dan bo na Primorskem pihala burja, drugje po državi pa bo za občutek večjega mraza poskrbel severovzhodni veter. Bo pa v večjem delu Slovenije zelo jasno, izjema bo le na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju, kjer bo oblačnosti največ. Kljub obilici sonca, bodo temperature zelo skromne, predvsem tam, kjer se bo jutranja megla zadrževala najdlje bo okoli 2 oz. 3 stopinje. V Ljubljani in na Gorenjskem bo do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

Sonce bo jutri obsijal zasnežene gore, ki bodo vabile v svoja nedrja. A brez primerne opreme in kondicije raje ostanite v dolini. Bo pa precej hladno na 1500m bo 6 stopinj pod ničlo, kilometer višje bo še kakšno stopinjo manj.

Pred nami je nekaj sončnih dni, ki pa jih bo po nižinah kvarila nizka oblačnost in megla. Marsikje večino dneva. Torkovo juto bo povsod megleno in pod ničlo, le ob morju bo drugače.++Tudi sreda bo zelo podobno hladna in meglena, le čez dan bo nekaj več oblačnosti, popoldanske temperature pa okoli 3°C.++ Sprememba vremena bo v četrtek, ko bo zapihal JZ veter, zaradi katerega bo topleje, žal pa tudi mokro, predvsem konec prihodnjega tedna.