Višnarjeva in Lampičeva 5. v ekipnem sprintu

Višnarjeva in Lampičeva 5. v ekipnem sprintu

-
0 7

Slovenski tekačici na smučeh Katja Višnar in Anamarija Lampič sta na ekipnem sprintu v prosti tehniki v Pjongčangu osvojili odlično peto mesto.

Po izjemnem uspehu 21-letne Anamarije Lampič na petkovem sprintu, ko je prvič ugnala vso konkurenco in Katje Višnar, ki je bila šesta, so bila pričakovanja za današnji ekipni sprint v prosti tehniki temu primerna. Naši dekleti sta jih uresničili. Do polovice tekme, torej do tretje predaje se večje razlike med ekipami še niso naredile, nato pa so najboljše odšle naprej. Med njimi je bila za Slovenijo tudi Lampičeva, ki je Višnarjevi predala na četrtem mestu z zaostankom vsega 1,7 sekunde za vodilno ekipo ZDA 1.

Naša najizkušenejša tekmovalka je nato odlično opravila svoj zadnji, tretji tek in pospešila na čelo vseh reprezentanc, zadnjo predajo je tako opravila na prvem mestu z 0,8 sekunde prednosti pred ZDA II in ZDA I. Lampičevi so nato nekoliko pošle moči, a je v cilj pritekla na še vedno odličnem petem mestu, za prvo ekipo Švedske, Norveške ter obema ekipama ZDA, tako da se v pokal narodov šteje četrto mesto.