Eden večjih vlomov v Sloveniji – so dobili penzijo?

Eden večjih vlomov v Sloveniji – so dobili penzijo?

-
2 2423

Neuradno smo izvedeli, da se je danes ponoči oz. zjutraj zgodil vlom v pošto v Kočevju. Po naših neuradnih informacijah naj bi neznanec odnesel okoli 200.000 evrov gotovine. Informacijo o veliki tatvini je za DolenjskaNews potrdila Nataša Pučko, predstavnica za odnose z javnostmi na PU Ljubljana. Povedala je še, da preiskava poteka in da naj bi neznanec odnesel več 10.000 evrov gotovine. Danes so namreč izplačevali pokojnine in najverjetneje je bilo zato v sefu toliko gotovine.

Če neuradne informacije o znesku držijo, gre za enega največjih vlomov oz. krajo denarja v Sloveniji. Po SKB sefih, kjer še vedno ni povsem znana cifra dejanja in po varnostniku, ki je odtujil dobrih 900.000 evrov, je kočevski primer tik za obema.

Za DolenjskaNews je Nataša Pučko še povedala, da se je bila danes nekaj pred 5. uro PU Ljubljana obveščena o vlomu v prostore pošte v Kočevju. Policisti so zavarovali kraj, nato pa so opravili ogled kraja dejanja.
Ugotovljeno je bilo, da je za zdaj še neznani storilec (-storilci) preko noči vlomil v notranjost objekta, pri tem prišel do prostora z “blagajno”, v katero je vlomil in odtujil nekaj desettisoč evrov gotovine (točen znesek bo znan po popisu). Policisti in kriminalisti v zvezi kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem
obvestil.