Vlomilci odnesli puško, televizor, žagi

Vlomilci odnesli puško, televizor, žagi

-
0 890

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 70 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 238 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so
zasegli avtomobil kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu.

Vlomi

V okolici Mirne Peči je med 21. 5. in 26. 5. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil televizor, zračno puško, električno in motorno žago in kosilnico.

V okolici Novega mesta je med 24. 5. in 25. 5. neznanec vlomil v nedograjeno stanovanjsko hišo. Odtujil je več kosov električnega orodja in povzročil za okoli 3500 evrov škode.
Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je 25. 5. popoldne na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so pod ponjavo našli tri državljane
Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.