Vlomilci na delu in pijani za volanom

Vlomilci na delu in pijani za volanom

-
0 477

V minulih dneh so policisti Policijske uprave Novo mesto obravnavali več vlomov in tatvin.

Med 26. 10. in 27. 10. je v okolici Trebnjega nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil harmoniko. Lastnika je oškodoval za 3000 evrov.

V Zagradu pri Otočcu je v noči na 28. 10. nekdo vlomil v rezervoar tovornega vozila. Iztočil in odtujil je okoli 600 litrov goriva.

V Gorenjem Vrhpolju je 28. 10. popoldne nekdo skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za 2500 evrov.

V noči na 29. 10. so v kraju Radovlja neznanci vlomili v delavnico ob stanovanjski hiši in odtujili denar. Škode je za okoli 600 evrov.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj

27. 10. okoli 19.30 je občan policiste opozoril na nevarno vožnjo voznika osebnega avtomobila, ki naj bi v Žabji vasi vijugal po vozišču, večkrat zapeljal na pločnik in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so
voznika izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 68-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Med kontrolo prometa na Šmarješki cesti v Novem mestu so policisti v noči na 28. 10. ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 27-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

28. 10. popoldne so policisti v Šentrupertu ustavili 25-letno voznico osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Sevniški policisti so bili 28. 10. zvečer obveščeni o prometni nesreči v Krmelju. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 27-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil
oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,95 miligramov alkohola. O kršitvah bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.