Vlomilci po ventile, zlatnino

Vlomilci po ventile, zlatnino

-
0 567

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 168 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so
zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, nesreče pri delu in najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.

Vlomi in tatvine

Na delovišču na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu je med 6. 11. in 7. 11. nekdo vlomil v gradbeni zabojnik in odtujil ventile za plin. Izvajalca del je oškodoval za 1400 evrov.

V Mihovici je popoldne neznanec vlomil v dve stanovanjski hiši in odtujil zlat nakit. Povzročil je za okoli 3500 evrov škode.

Med 9. in 22. uro je v Žužemberku nekdo skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Lastnike je oškodoval za 1000 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so brežiški policisti okoli 21. ure v Mokricah izsledili in prijeli 33-letnega državljana Albanije, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Po zaključenem postopku so ga predali hrvaškim varnostnim organom. Novomeški policisti so popoldne v Novem mestu prijeli dva državljana Afganistana, ki sta nezakonito vstopila v Slovenijo. Tujca sta bila nastanjena v Azilnem domu.