VOLITVE: V drugi krog Pahor in Šarec

VOLITVE: V drugi krog Pahor in Šarec

-
6 481

Državna volilna komisija je preštela glasovnice in pred nami je drugi krog predsedniških volitev, saj nihče od kandidatov ni dobil absolutne večine oz. 50% podpore. V drugem krogu se bosta pomerila Borut Pahor in Marjan Šarec, in sicer 12. novembra. Volilna udeležba je bila skromna, 43,58%  oz. se je volitev udeležilo le 746.877 volilnih upravičencev.

TRENUTNI PODATKI: 

Borut Pahor 47,07 %

Marjan Šarec 24,96 %
Romana Tomc 13,74 %
Ljudmila Novak 7,15 %
———————————————————-
Andrej Šiško 2,22 %
Boris Popovič  1,79 %
Maja Makovec Brenčič 1,72 %
Suzana Lara Krause 0,77 %
Angelca Likovič 0,58 %

Ob 19. uri so se volišča v Sloveniji zaprla. V Sloveniji smo se odločali o predsedniku oz. predsednici Slovenije. Izbirali smo med devetimi kandidati. Poleg aktualnega predsednika, Boruta Pahorja, so se v boj podali še: Marjan Šarec, Romana Tomc, Ljudmila Novak, Angelca Likovič, Suzana Lara Krause, Boris Popovič, Andrej Šiško in Maja Makovec Brenčič.

Po predčasnih izidih volitev, ki jih je objavil POP TV, je največ glasov prejel Borut Pahor 47, Marjan Šarec 20, Romana Tomc 16, sledi Ljudmila Novak.

3200 volišč po Sloveniji je zaprlo svoja vrata, začenja se čakanje na prve izide glasovanja. Ankete napovedujejo tesen izid, zato še ni jasno, ali bomo imeli drugi krog predsedniških volitev ali pa se bo favorit Borut Pahor zmage veselil že v prvem krogu.

 

  • Kot VZOREN državljan sem ODŠEL NA VOLITVE!!! Med tem, ko sem ob dežju potem globoko zaspal, je zmagala Angelca Likovič!!! 😬
    ŠE DOBRO, da sem samo sanjal!!! 😂

  • Vse to je zrežirano.

  • Vstopnina brezplačno!!!
    😂☹️😜😝🙃😕😬😡🤔

  • Slovenci…..še slabše nam bo. Ovce

  • Pričakovano, ne moremo brez levakov, vsa vzhodna Evropa je že šla dalje, mi pa vztrajamo kot Severna Koreja!

  • use slovenske politike na goli otok. druzga k krast državljanom ne znajo