Voznik zbil pešca in kolesarko

Voznik zbil pešca in kolesarko

-
2 1748

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 41 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 153 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin.

V dveh dneh povzročil dve prometni nesreči, v katerih so bili poškodovani trije ljudje

Posredovali smo že obvestilo o prometni nesreči, ki se je 14. 8. dopoldne zgodila v kandijskem križišču v Novem mestu. Nesrečo je povzročil 74-letni voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes, ki je v križišču trčil v peško in pešca, ki sta že prečkala cesto na prehodu za pešce. V nesreči se je 62-letna peška hudo poškodovala, 58-letni pešec pa je bil lažje poškodovan. Policisti so še ugotovili, da je 74-letni voznik tudi dan pred tem povzročil prometno nesrečo na Otočcu. Zaradi nepravilnega prehitevanja je s stranskim ogledalom trčil v kolesarko, ki je po trčenju padla in se lažje poškodovala. Povzročitelj je po nesreči nadaljeval z vožnjo. Zoper 74-letnega voznika bodo policisti na tožilstvo podali kazensko ovadbo, pristojni upravni enoti pa bodo predlagali, da ga napotijo na kontrolni zdravstveni pregled.

Prometna nesreča na cesti Novo mesto – Metlika

Na cesti Novo mesto – Metlika, pri kraju Gornja Težka Voda, se je 15. 8. nekaj pred 12. uro zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih vozil. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 72-letni voznik, ki je zaradi nepravilnega vključevanja v promet trčil v avtomobil, ki ga je vozil 54-letni voznik. V nesreči se je lažje poškodovala potnica v vozilu 54-letnega voznika. Povzročitelju prometne nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Tatvina

Med 13. 8. in 15. 8. je v naselju K Roku v Novem mestu nekdo izpod nadstreška gospodarskega objeketa odtujil traktorsko kosilnico, motorno žago in električno ročno orodje. Lastnika, ki je bil v tem času na dopustu, je oškodoval za okoli 3600 evrov.

Nezakonito prestopila državno mejo

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so brežiški policisti 15. 8. okoli 6. ure v bližini kraja Koritno izsledili in prijeli dva državljana Irana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Po zaključenem postopku
so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.