Vreme bo, do 26°Celzija

Vreme bo, do 26°Celzija

-
0 404

Na vreme v Evropi bosta v soboto vplivali dve zračni masi: hladnejša severna, ki bo jutri najprej preplavila Nemčijo, Francijo in države Beneluksa ter zvečer dosegla tudi Alpe, in toplejša sredozemska, ki jo bo nad vzhodni del celine prinesel jugozahodni zračni tok. Deževno soboto pričakujejo v zahodni in severni Evropi, nad toplim Jadranskim morjem pa bodo nastajale tudi nevihte.

Ob spremembi smeri vetra na jugozahodnik se bo v naslednjih urah na vzhodu države zjasnilo, na zahodu pa pooblačilo. Na Primorskem in Notranjskem bodo proti jutru že nastale prve plohe ali nevihte.  Zjutraj bo najbolj sveže v krajih, kjer bo tudi jasnine največ. Na Štajerskem, Koroškem in v Pomurju bo okoli 11 st. C. Kakšna stopinja več bo na Dolenjskem, Belokranjskem in Posavskem koncu, 13 st. C jih pričakujemo v prestolnici, med 16 in 18 st. C pa na Goriškem in ob morju.

Tudi čez dan bo vreme še krojil jugozahodni veter. Na vzhodu bo prevladovalo sončno in vetrovno vreme, na zahodu pa oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami.  Vremenska raznolikost se bo poznal tudi pri temperaturah. Precej topleje bo, tako da na JV Slovenije pričakujemo okoli 25 stopinj, podobna temperatura bo tudi v Pomurju, na Štajerskem, Koroškem, pa tudi v osrednji Sloveniji in ob morju. Na Gorenjskem bo le okoli 18 st. C.

V nedeljo se bodo padavine na zahodu države krepile in počasi širile tudi drugam, le ob naši vzhodni meji bo do večera še prevladovalo suho, deloma sončno in tudi zelo toplo vreme z najvišjimi temperaturami nad 25 st. C. V noči na ponedeljek se bodo nevihte z nalivi pojavljale v večjem delu države, v ponedeljek čez dan pa spet le na zahodu. Še bo precej toplo. Ohladitev bo naše kraje zajela v torek, ko nas bo prešla hladna fronta in prinesla dež vsej državi.