petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeVreme je in bo :)

Vreme je in bo :)

Prvi septembrski dež še ne bo odnesel poletja z morja, ki ima dobrih 23 stopinj. Ozračje pa bo imelo še tri stopinje več.

Na Štajerskem in v Prekmurju bo sobotno dopoldne sončno. Marsikje drugje bo do sredine dneva še oblačen pokrov megle ali nizke oblačnosti, ponekod bo lahko tudi rosilo. Popoldne bodo sončna obdobja daljša. Bolj oblačno bo ostalo v severni Sloveniji, kjer lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha.

Temperature bodo prijetne. Najtopleje bo na Primorskem, kjer se bo ogrelo do 26 st. C. Po nižinah vzhodne in osrednje Slovenije bo od 21 do 23 st. C, le kakšna stopinja manj bo v alpskih dolinah.

Vreme bo v soboto primernejše za obisk hribov vzhodne Slovenije, kjer bo večinoma sončno. Drugod bodo prevladovali oblaki, marsikje bo tudi megleno. Popoldne se bodo lahko na območju Julijskih Alp, Karavank in Snežnika razvile kratkotrajne krajevne plohe. Temperatura na 1500 metrov bo okoli 12, na 2500 okoli 5 st. C.

Tudi nedelja bo oblačna. Na skrajnem jugu in zahodu bo že dopoldne deževalo, popoldne pa se bodo manjše krajevne padavine širile tudi drugam. Noč na ponedeljek bo povsod deževna, v bližini morja bodo nastajale tudi nevihte. Ker bo k nam od SV-da dotekal še nekoliko hladnejši zrak, bo lahko najvišje vrhove gora pobelil sneg. V nadaljevanju prihodnjega tedna se bo možnost za padavine zmanjšala, kljub temu pa bodo prevlado na nebu še naprej imeli oblaki. (Rok Nosan/ Vreme 24/7)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča