Vreme za smuko

Vreme za smuko

-
0 106

Noč, ki je pred nami, bo jasna. Več nizke oblačnosti bo nad vzhodno polovico države. Nekaj oblačnih kopren bo z juga doseglo tudi Primorsko.  In zjutraj bo po dolinah in kotlinah megla. Mrzlo bo, na Koroškem in Štajerskem do -12 stopinj, na JV Slovenije bo okoli 10 stopinj pod ničlo, medtem ko bo na Primorskem od -3 do 0 stopinj Celzija.

Čez dan bo večinoma jasno, vendar se lahko megla in nizka oblačnost po dolinah in kotlinah spet zadrži večji del dneva. Še posebej trdovratna bo v Pomurju in na jugovzhodu Slovenije. In prav v teh koncih bo najhladeje oziroma bo stopinjo pod ničlo. Tam kjer bo kakšen sončni žarek več, pa se bo živo srebro povzpelo nad ledišče. Stopinja v plusu bo na območju Ljubljane, na Gorenjskem do 2, na Primorskem pa do 7 stopinj Celzija.

Jutri bo še en zelo primeren dan za obisk gora. Če se boste povzpeli nad meglen pokrov, vas čaka veliko sonca. Tudi temperature bodo prijazne, med 700 in 2000m bodo temperature v plusu, višje in nižje pa bo ostalo pod lediščem.

Tudi nedelja bo zelo sončna, vendar brez jutranje megle ne bo šlo, ki bo še nekoliko bolj gosta. Temperature bodo ostale pod lediščem, topleje bo le na Primorskem. V ponedeljek bo sprva še jasno, čez dan pa se bo s severa pooblačilo. Iz jutranjih -6 se bo popoldne malo nad ničlo. V torek bo zapihal JZ veter in prinesel otoplitev. V drugi polovici tedna lahko pričakujemo tudi nekaj dežja, predvsem na zahodu Slovenije.